top of page
Judith Middelkoop.jpg

MIJN VERHAAL

ALTIJD EEN WARM THUISKOMEN MET JUNE PURE
 

Ik vind het belangrijk dat mijn huis warm aanvoelt. Dat heeft niets te maken met het feit dat ik een koukleum ben. Dat heeft alles te maken met de sfeer in huis. Het is fijn als je je behaaglijk voelt, want alleen zo kom je lekker tot rust.

 

Dat gevoel van thuiskomen. Schoenen uit, makkelijk zittende kleding aantrekken en lekker op de bank ploffen met een kopje thee en iets lekkers erbij. Dat gevoel van geborgenheid en sfeer.

Voor mij is precies dát het gevoel dat ik had toen mijn zus, broer en ik nog thuis bij mijn ouders woonden. Ik kom uit een warm en hecht gezin. Thuis voelde als een veilige, gezellige haven waar iedereen altijd welkom was. Het was een komen en gaan van familie en vrienden, altijd een zoete inval. Mijn moeder zorgde ervoor dat ze altijd iets lekkers had gebakken, voor als er iemand langs zou komen. Iedereen voelde zich meteen thuis. 

Mijn opa was in de wereld van fashion design altijd al bezig met de mooiste stoffen. En mijn vader had een bouwbedrijf en was altijd bezig met het bouwen en verbouwen van huizen en ruimtes. De ‘do it yourself’ mentaliteit zat er daarom bij mij al vroeg ingebakken. Mijn moeder was naast bakken en tuinieren, ook vaak creatief met textiel in de weer. Ze maakte prachtige wandkleden van verschillende lappen stof, en combineerde deze met wol en verschillende garens. Mijn vader maakte er vervolgens een houten lijst omheen, zodat het bij ons boven de bank aan de koude bakstenen muur kon worden opgehangen. Het gaf meteen warmte en voelde behaaglijk aan, een mooie tegenhanger op zo’n kille muur. 

Nu, ruim 40 jaar later, heb ik mijn eerste wandkleed ontwikkeld voor June Pure. En daarnaast een serie hoogwaardig en duurzaam behang. Na andere werkervaringen als designer, bijvoorbeeld bij merken als Nike en Starbucks, kwam ik terug bij mijn roots. Een eigen design wandkleden en behang en niet voor niks is dit eerste design een cirkel. Net als mijn moeder maakte. Maar nu op mijn manier en met mijn eigen handtekening. 

Niet alleen staat deze cirkel voor mij voor sfeer, voor geborgenheid en voor beweging en warmte. Ook is de cirkel voor mij nu letterlijk rond, zo voelt het voor mij. Ik doe wat ik het allerliefst doe. 

En met mijn designs hoop ik iedere ruimte, van klein tot groot en van privé tot zakelijk, een warme en behaaglijke sfeer te geven. Een sfeer waarin mensen zich thuis voelen en waarin iedereen zich welkom voelt.

Want dat is waar June Pure voor staat.

Liefs Judith

Contact
bottom of page