top of page
Zoeken

Hoe meet je een muur voor behang?

Heb je al een idee welk behangontwerp je op je muur wilt hebben?

Dan is het nu tijd om je muur op te meten, zodat je het behang op de juiste maat kunt bestellen. Dit is een essentiële stap!

Zowel jij als ik wil ervoor zorgen dat het ontwerp perfect op je muur past. Niet alleen qua afmetingen, maar ook dat de afbeeldingen goed tot hun recht komen. June Pure kan het ontwerp aanpassen aan jouw muur. Ik zorg ervoor dat het ontwerp goed tot stand komt. Dus als je een schuine wand hebt, een raam, een verwarming waar je omheen moet werken, of als je een bed of kast tegen de muur wilt plaatsen, kun je dat aangeven en behoud ik het ontwerp.

Het opmeten van een rechte muur

Meten is weten! Het kan zijn dat je muur scheefloopt. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig te meten. En is het dus raadzaam om op verschillende plaatsen te meten.


Het meten van de breedte

Gebruik een meetlint of rolmaat om de breedte van de muur op te meten, zoals getoond in het onderstaande voorbeeld. Meet tot aan eventuele plinten, zodat je later geen tekort aan behang hebt. Het is het beste om de meting zowel aan de boven- als onderkant van de muur te doen. Op die manier ben je er zeker van dat je voldoende behang bestelt, zelfs als de muur niet volledig recht is.


Het meten van de hoogte

Net als jij wil ik er ook voor zorgen dat het ontwerp perfect op je muur past. Niet alleen qua afmetingen, maar ook dat de afbeelding goed tot haar recht komt. June Pure kan het ontwerp aanpassen aan jouw muur. Ik zorg ervoor dat het ontwerp goed tot stand komt. Dus als je een schuine wand hebt, een raam, een verwarming waar je omheen moet werken of als je een bed of kast tegen de muur wilt plaatsen, kun je dat aangeven en zal ik het ontwerp aanpassen zodat het mooi past in de gewenste ruimte..


Extra marge

Muren kunnen altijd scheef lopen, vooral bij oude huizen. Om ervoor te zorgen dat je voldoende behang hebt, raad ik aan om aan alle kanten 5 cm toe te voegen aan de gemeten maten.

Muren met deuren en ramen

Als je een muur wilt behangen waarin een deur of raam aanwezig is, meet je de volledige muur. Bij het aanbrengen van de banen snijd je met een mesje het behang rondom het raam of de deur af.

Het opmeten van een muur met een raam voor behang op maat

Als je behang op maat wilt bestellen en je hebt een raam in je muur, volg dan deze stappen:

 1. Meet de volledige lengte van de muur en voeg hier 5 cm aan toe.

 2. Meet de volledige breedte van de muur en voeg hier 5 cm aan toe.

 3. Meet vanaf de onderkant van je raam tot aan de onderkant van de muur en vanaf de bovenkant van je raam tot aan de bovenkant van de muur.

 4. Meet vanaf de zijkant van je raam tot aan de zijkant van de muur aan beide kanten.

 5. Teken de muur met het raam en vul de maten in: de totale hoogte en breedte van de muur, en alle afstanden tot het raam.

 6. Zodra je alle maten hebt genoteerd en getekend, maak je een foto hiervan en stuur je deze naar: Judith.middelkoop@junepure.com.

Op deze manier kan ik ervoor zorgen dat het behang perfect op maat wordt gemaakt voor jouw muur, inclusief het raam. Als je nog verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder!


Het opmeten van een schuine muur voor behang op maat

Als je bij June Pure behang op maat bestelt en je hebt een schuine muur, dan kun je deze als volgt opmeten:

 1. Meet de volledige lengte van de muur en voeg hier 5 cm aan toe.

 2. Meet de volledige breedte van de muur en voeg hier 5 cm aan toe.

 3. Meet de lengte vanaf de onderkant van de muur tot aan de schuine nok.

 4. Meet de breedte vanaf de schuine nok tot aan de zijkant van de muur.

 5. Noteer de totale hoogte en breedte van de muur, evenals alle afstanden tot het raam. Als je geen sample hebt besteld en dus geen meetmap hebt, kun je deze informatie op een ander blad invullen.

 6. Zodra je alle maten hebt genoteerd en getekend, maak je een foto hiervan en stuur je deze naar: judith.middelkoop@junepure.com.

Op deze manier kan ik ervoor zorgen dat het behang perfect op maat wordt gemaakt voor jouw schuine muur. Als je nog verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder!


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page