top of page
Zoeken

Zelf vliesbehang aanbrengen

Ben je van plan om vliesbehang aan te brengen op je muur, maar weet je niet precies hoe je dit moet doen? Ik wil je graag op weg helpen! In dit artikel deel ik de stappen die je moet volgen om het aanbrengen van vliesbehang zelf gemakkelijk te maken.


Stap 1: Voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel voordat je begint met het aanbrengen van vliesbehang. Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbereid en dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt. In de onderstaande lijst vind je een overzicht van producten die geschikt zijn voor het aanbrengen van vliesbehang. Zorg zelf voor gereedschap zoals een waterpas, liniaal, schaar en spanningszoeker.

Bereid je muur voor door de stroom uit te schakelen en te controleren of je de juiste groepen hebt uitgeschakeld. Verwijder de afdekplaatjes van lichtschakelaars en stopcontacten. Als de muur oneffenheden heeft, raad ik aan om deze te repareren. Het is ook aan te raden om de ondergrond egaal van kleur te maken, zodat er geen kleurverschil zichtbaar is tussen het vliesbehang en de muur.

Teken vervolgens een loodrechte lijn als referentiepunt. Je kunt hiervoor het deurkozijn gebruiken of de totale breedte van de wand meten en bepalen op welke afstand van de hoek je de rechte lijn wilt plaatsen. Deze stappen zijn essentieel voor een optimaal verloop van het behangen met vliesbehang.

Tip: Begin het behangen vanaf de raamzijde om te voorkomen dat het licht te veel opvalt. Op deze manier vallen eventuele naden minder op.

Stap 2: Het aanbrengen van vliesbehang

Nu je de voorbereiding hebt voltooid, kun je beginnen met het aanbrengen van vliesbehang. Breng eerst de vliesbehanglijm aan op de muur. Breng meer dan één baanbreedte aan in één keer. Hierdoor kun je ook zien hoe goed de muur de lijm opneemt. Als de muur veel lijm absorbeert, breng dan nog een laag vliesbehanglijm aan.

Gebruik de eerder getekende loodrechte lijn als startpunt. Plak de eerste baan vliesbehang strak langs deze lijn. Druk het behang aan met een behangspatel en een droge doek. Nadat je de eerste baan succesvol hebt aangebracht, snijd je het overtollige behang aan de boven- en onderkant af met een liniaal en een stanleymes. Herhaal deze stappen bij het aanbrengen van de volgende banen. Om naadloos aan te sluiten, plak je de banen eenvoudigweg tegen elkaar aan.

Stap 3: De laatste baan plakken

Je bent bijna klaar met het aanbrengen van vliesbehang. Voordat je begint met het aanbrengen van de laatste baan, meet je hoeveel ruimte je nog over hebt. Knip de rol behang met een schaar op de juiste breedte plus wat extra. Door het behang iets breder te laten, kun je de baan gemakkelijker aanbrengen en later op maat snijden.

Stap 4: DNa het e stopcontacten uitsnijden

Plak het behang ook over de stopcontacten en schakelaars. Wrijf de omtrek stevig aan. Snijd vervolgens het middenstuk uit met een tanleymes.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page